Prkénko ŠÁRKA
Exkluzivní kuchyňské prkénko ruční výroby - ŠÁRKA - přírodní elegance s nádechem luxusu.
Detailní popis produktu
Prkénko Šárka, vyrobené z exkluzivního dřeva švestky, je dokonale zpracovaným kouskem, který spojuje přírodní krásu, jedinečnost a funkčnost.
Šárka má nezaměnitelný šarm. Každý letokruh, každá linie na povrchu je jedinečná, a právě díky tomu je i toto prkénko originál. Dřevo švestky je navíc relativně vzácné, protože tento strom se zřídka kácí primárně pro zpracování dřeva. O to exkluzivnější materiál se tak dostává do vašich rukou, když si prkénko Šárka pořídíte.
POUŽITÉ DŘEVO: ŠVESTKA.
Švestkové dřevo je středně tvrdé, trvanlivé a odolné. Jádro je šedohnědé až červenohnědé, mírně lesklé. Dřeňové paprsky jsou středně viditelné, póry jemné, vlákna mírně zprohýbaná, letokruhy výrazné.
ROZMĚRY: 14,5 x 33,5 x 2,2 cm.
Velikosti a tvary nejsou standardizované, využíváme co největší kus dřeva s co nejmenším možným odpadem. Rozměry (šířka x délka x výška) jednotlivých prkének jsou měřeny v nejširším a nejdelším místě bez rukojeti.
DOPORUČENÍ K POUŽITÍ:
Prkénko je vhodné ke krájení a porcování potravin. Ideální je mít alespoň 3 prkénka. Kvůli využití pro různé potraviny. Jedno na krájení pečiva, ovoce a zeleniny. Další na sýry a uzeniny a jedno zvlášť na krájení a porcování masa.
Kromě praktičnosti a funkčnosti se prkénko od nás stane krásným doplňkem kterékoliv kuchyně. Záleží jen na Vás, které bude ozdobou ve Vaší domácnosti.
ÚDRŽBA a PÉČE:
Dřevěné prkénko Vám vydrží řadu let. Není náročné na údržbu a péči, jen je třeba dodržet pár zásad a díky tomu Vás možná i přežije…
Dřevěné prkénko nemyjte v myčce na nádobí. Při běžném každodenním použití myjte pod tekoucí vodou houbičkou s běžným prostředkem na nádobí. Při větším znečištění použijte kartáč na mytí, lépe odstraní nečistoty. Opláchněte vodou. Pečlivě otřete a nechte vyschnout.
Pravidelně ho natřete jedlým nearomatizovaným olejem (např. slunečnicovým, lněným…).
Nejideálnějším řešením je mít více prkének pro zpracování různých potravin. Pořiďte si alespoň tři prkénka s tím, že jedno použijete na pečivo, ovoce a zeleninu, další na sýry a uzeniny, třetí využijete na krájení a porcování masa.
No a teď se nabízí otázka, na čem servírujete?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.