Prkénko ŠÁRKA

Exkluzivní kuchyňské prkénko ruční výroby - ŠÁRKA - přírodní elegance s nádechem luxusu.

960 Kč
Dostupnost: Skladem (1 ks)
Kód: 13
Prkénko ŠÁRKA
Untitled design
Akce

Detailní popis produktu

Prkénko Šárka, vyrobené z exkluzivního dřeva švestky, je dokonale zpracovaným kouskem, který spojuje přírodní krásu, jedinečnost a funkčnost.

Šárka má nezaměnitelný šarm. Každý letokruh, každá linie na povrchu je jedinečná, a právě díky tomu je i toto prkénko originál. Dřevo švestky je navíc relativně vzácné, protože tento strom se zřídka kácí primárně pro zpracování dřeva. O to exkluzivnější materiál se tak dostává do vašich rukou, když si prkénko Šárka pořídíte.

POUŽITÉ DŘEVO: ŠVESTKA.

Švestkové dřevo je středně tvrdé, trvanlivé a odolné. Jádro je šedohnědé až červenohnědé, mírně lesklé. Dřeňové paprsky jsou středně viditelné, póry jemné, vlákna mírně zprohýbaná, letokruhy výrazné. 

 

ROZMĚRY: 14,5 x 33,5 x 2,2 cm.

Velikosti a tvary nejsou standardizované, využíváme co největší kus dřeva s co nejmenším možným odpadem. Rozměry (šířka x délka x výška) jednotlivých prkének jsou měřeny v nejširším a nejdelším místě bez rukojeti.

 

DOPORUČENÍ K POUŽITÍ:

Prkénko je vhodné ke krájení a porcování potravin. Ideální je mít alespoň 3 prkénka. Kvůli využití pro různé potraviny. Jedno na krájení pečiva, ovoce a zeleniny. Další na sýry a uzeniny a jedno zvlášť na krájení a porcování masa.

Kromě praktičnosti a funkčnosti se prkénko od nás stane krásným doplňkem kterékoliv kuchyně. Záleží jen na Vás, které bude ozdobou ve Vaší domácnosti.

 

 

ÚDRŽBA a PÉČE:

Dřevěné prkénko Vám vydrží řadu let. Není náročné na údržbu a péči, jen je třeba dodržet pár zásad a díky tomu Vás možná i přežije…

Dřevěné prkénko nemyjte v myčce na nádobí. Při běžném každodenním použití myjte pod tekoucí vodou houbičkou s běžným prostředkem na nádobí. Při větším znečištění použijte kartáč na mytí, lépe odstraní nečistoty. Opláchněte vodou. Pečlivě otřete a nechte vyschnout.

Pravidelně ho natřete jedlým nearomatizovaným olejem (např. slunečnicovým, lněným…).

Nejideálnějším řešením je mít více prkének pro zpracování různých potravin. Pořiďte si alespoň tři prkénka s tím, že jedno použijete na pečivo, ovoce a zeleninu, další na sýry a uzeniny, třetí využijete na krájení a porcování masa.

No a teď se nabízí otázka, na čem servírujete?

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola