Prkénko PETR

Originální dřevěné kuchyňské prkénko Petr je připomínkou, že i ty nejběžnější věci mohou být krásné a výjimečné. Je to kus přírody, zhmotněný do formy, která sluší každé kuchyni. Ale Petr není jen o vzhledu – je o spojení.

 

1 040 Kč
Dostupnost: Skladem (1 ks)
Kód: 5
Prkénko PETR
Untitled design
Akce

Detailní popis produktu

Petr - spojení mezi přírodou, řemeslem a vámi. Každý okamžik, kdy ho používáte, přidává další kapitolu do jeho příběhu.

Vyberte si Petra, pokud toužíte po něčem jedinečném. Po kousku přírody, který vás každý den inspiruje. Po prkénku, které do vaší kuchyně přinese nejen praktičnost, ale také radost a kousek umění. Petr je více než prkénko – je to příběh, který budete psát společně. Výjimečný kousek do Vaší domácnosti.

 

POUŽITÉ DŘEVO: JILM, BŘESTOVEC.

Dřevo jilmu je velmi husté, tvrdé, pevné a trvanlivé. Způsobuje to propletení vláken dřeva, které se vizuálně projevuje vlnovkovou texturou v letním dřevě. Jarní dřevo je výrazné a uspořádané do kruhu. Textura je díky tomu velice zajímavá.

Dřevo břestovce je husté a těžké. Současně pružné, ohebné a houževnaté. Zbarvení je od bledě žluté až nažloutle hnědé. 

 

ROZMĚRY: 17,5 x 34,5 x 2,8 cm. 

Velikosti a tvary nejsou standardizované, využíváme co největší kus dřeva s co nejmenším možným odpadem. Rozměry (šířka x délka x výška) jednotlivých prkének jsou měřeny v nejširším a nejdelším místě bez rukojeti.

 

DOPORUČENÍ K POUŽITÍ:

Prkénko je vhodné ke krájení a porcování potravin. Ideální je mít alespoň 3 prkénka. Kvůli využití pro různé potraviny. Jedno na krájení pečiva, ovoce a zeleniny. Další na sýry a uzeniny a jedno zvlášť na krájení a porcování masa.

Kromě praktičnosti a funkčnosti se prkénko od nás stane krásným doplňkem kterékoliv kuchyně. Záleží jen na Vás, které bude ozdobou ve Vaší domácnosti.

 

 

ÚDRŽBA a PÉČE:

Dřevěné prkénko Vám vydrží řadu let. Není náročné na údržbu a péči, jen je třeba dodržet pár zásad a díky tomu Vás možná i přežije…

Dřevěné prkénko nemyjte v myčce na nádobí. Při běžném každodenním použití myjte pod tekoucí vodou houbičkou s běžným prostředkem na nádobí. Při větším znečištění použijte kartáč na mytí, lépe odstraní nečistoty. Opláchněte vodou. Pečlivě otřete a nechte vyschnout.

Pravidelně ho natřete jedlým nearomatizovaným olejem (např. slunečnicovým, lněným…).

Nejideálnějším řešením je mít více prkének pro zpracování různých potravin. Pořiďte si alespoň tři prkénka s tím, že jedno použijete na pečivo, ovoce a zeleninu, další na sýry a uzeniny, třetí využijete na krájení a porcování masa.

No a teď se nabízí otázka, na čem servírujete?

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola